capsun.flora.ro capsun.flora.ro despre căpşun şi cultivarea căpşunului  Proiect AGRAL | Contact

 1 Introducere
  1.1 Proiect
  1.2 Istoric
  1.3 Originea
  1.4 Importanta
  1.5 Curiozitati
 2 Planta
  2.1 Specii
  2.2 Planta
  2.3 Soiuri
  2.4 Cerinte
 3 Cultivare
  3.1 Tehnologii
  3.2 Dezechilibre
  3.3 Protectia culturii
 4 Boli si daunatori
  4.1 Boli
  4.2 Daunatori
<<  <   ^   >  >>

Mana comuna, produsa de ciuperca Phytophtora cactorum (Lebet et Cohn.) Schroet).
Atacul se manifesta in special pe fructe, colet, caliciu si pedunculii florali.
Sunt atacate fructele in toate fazele de maturare. Pulpa atacata capata un aspect pielos si un gust pronuntat amarui. Fructele verzi atacate prezinta pete de o culoare bruna, iar pulpa se Óntareste.
La suprafata fructelor atacate se dezvolta un miceliu fin si dens constituit din fructificatiile ciupercii.
Rizomul atacat, prezinta necrozari pe portiuni de 10-12 mm, care cu timpul se extind si duc inevitabil la moartea plantei. Tesuturile atacate capata un aspect spongios. Ciuperca se transmite de la un an la altul prin oospori care rezista Ón sol sau Ón resturile vegetale atacate. Boala este favorizata de excesul de umiditate.

<<  <   ^   >  >>
STATIUNEA DE DEZVOLTARE POMICOLA BUZAU © 2006
Designed by Digital Design Team