capsun.flora.ro capsun.flora.ro despre căpşun şi cultivarea căpşunului  Proiect AGRAL | Contact

 1 Introducere
  1.1 Proiect
  1.2 Istoric
  1.3 Originea
  1.4 Importanta
  1.5 Curiozitati
 2 Planta
  2.1 Specii
  2.2 Planta
  2.3 Soiuri
  2.4 Cerinte
 3 Cultivare
  3.1 Tehnologii
  3.2 Dezechilibre
  3.3 Protectia culturii
 4 Boli si daunatori
  4.1 Boli
  4.2 Daunatori
<<  <   ^   >  >>

Mana capsunului, produsa de ciuperca Phitophtora fragariae Hickman. Plantele atacate de aceasta boala sunt de talie redusa, cu frunzele de la baza ofilite. Foliolele prezinta la margine zone necrotice de culoare rosiatica si sunt usor rasucite. In zilele calduroase plantele se usuca in īntregime. Multe dintre ele nu produc fructe, sau produc fructe foarte mici.
Sistemul radicular prezinta radicele complet necrozate la exterior si sunt expuse la o putrezire accentuata si determina o rupere a plantei īn momentul dezradacinarii.
Cilindrul central este rosiatic ce contrasteaza intens cu zona corticala care este alba.
Ciuperca ramāne activa īn sol pe o perioada de 8-13 ani. Boala este foarte pagubitoare si este considerata boala de carantina fitosanitara.

<<  <   ^   >  >>
STATIUNEA DE DEZVOLTARE POMICOLA BUZAU © 2006
Designed by Digital Design Team